Zupą z łososia, piersiami z indyka i faszerowanymi brzoskwiniami Anna i Jacek Frątczak z Walimia zwyciężyli w Świątecznym Konkursie Kulinarnym, który odbył się w Zespole Szkół nr 7 w Wałbrzychu.
Żałować może każdy, kto nie mógł osobiście pojawić się w ZE nr 7. Na kilkunastu stołach agroturyści z powiatu wałbrzyskiego zaprezentowali swoje popisowe dania. Można je było nie tylko oglądać , ale i spróbować. Każda inna i smaczna. Od zupy z łososia, piersi z indyka i faszerowanych brzoskwiń począwszy po pierogi z kapustą i grzybami , gęś faszerowana cielęciną i grzybami oraz karpia w galarecie. Dlatego jury miało nie mały problem ze wskazaniem laureata. Ostatecznie wygrali Anna i Jacek Frątczak, przed Wiolettą Wendycz i Edytą Bancewicz z Rybnicy Leśnej oraz Zofią i Wiesławem Sosnowskimi z Jedliny – Zdroju.