Patryk Bolek i Marcin Prugar, uczniowie Zespołu Szkół nr 7 w Wałbrzychu zwyciężyli w Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym „Jesienna kuchnia polska" w Krakowie.
Konkurs został zorganizowany przez Krakowską Szkołę Restauratorów i Klub Szefów Kuchni a przeprowadzony podczas Międzynarodowych Targów Horeca 2014 w Krakowie. Dwuosobowe zespoły uczniowskie musiały w ciągu 60 minut przygotować 3 konkursowe dania, które były oceniane przez jury profesjonalne (szefowie kuchni: Artur Kochański i Zbigniew Kurleto) i jury smakoszy. Wałbrzyski gastronomik zadziwił jury swoją jesienną odsłoną schabu w otoczeniu grzybów, brukselki i pieczonej papryki. Uczniów do konkursu przygotowywał Rajmund Królik, który jest nauczycielem praktycznej nauki zawodu a poza szkołą szefem kuchni. Aktualnie uczniowie przygotowują się do kolejnego konkursu „Kuchnia polska na Mazowszu 2014", gdzie będą bronić zeszłoroczne II miejsce.