Półgęski wygrały

Półgęski wygrały

w Aktualności

Półgęski z musem autorstwa Anny Sałapatek zwyciężyły w konkursie Mistrz Jaja – Wielkanocne Tradycje Kulinarne, który zorganizowano w weekend w Walimiu.

Była to już szósta edycja imprezy, cieszącej się każdego roku coraz większą popularnością. W tym roku uczestnicy zgłosili ponad 20 potraw. Spotkanie rozpoczęło się występem dzieci i młodzieży z Zespołu Szkół im. Polskich Noblistów w Walimiu oraz występem Zespołu Pieśni i Tańca Wałbrzych. W tym czasie pracowała komisja konkursowa w składzie: Barbara Szeligowska – PRW Wrocław, Halina Jaskóła – Miernik – prezes stowarzyszenia KGR oraz Wojciech Harapkiewicz – szef kuchni restauracji Babinicz. Po degustacji jury ostatecznie postanowiło przyznać trzy główne nagrody. Na najniższym miejscu podium uplasowała się Jadwiga Węglowskia za schab dojrzewający Wielkanocą. Drugie miejsce przypadło Piotrowi Siwulko za tartę jajeczną na kruchym cieście. Laureatką została Anna Sałapatek za półgęski z musem. Wszyscy uczestnicy zostali nagrodzeni bonami pieniężnymi.

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

*

Ostatnie od Aktualności

Konsultacje społeczne

Powiat Wałbrzyski zaprasza wszystkich mieszkańców do udziału w konsultacjach społecznych dotyczących propozycji

Budują obwodnicę

Dolnośląska Służba Dróg i Kolei we Wrocławiu oficjalnie zainaugurowała rozpoczęcie prac przy

Biała broń

Zamek Książ w Wałbrzychu otrzymał w depozyt minikolekcję broni białej ze zbiorów
Go to Top