Półgęski z musem autorstwa Anny Sałapatek zwyciężyły w konkursie Mistrz Jaja – Wielkanocne Tradycje Kulinarne, który zorganizowano w weekend w Walimiu.
Była to już szósta edycja imprezy, cieszącej się każdego roku coraz większą popularnością. W tym roku uczestnicy zgłosili ponad 20 potraw. Spotkanie rozpoczęło się występem dzieci i młodzieży z Zespołu Szkół im. Polskich Noblistów w Walimiu oraz występem Zespołu Pieśni i Tańca Wałbrzych. W tym czasie pracowała komisja konkursowa w składzie: Barbara Szeligowska – PRW Wrocław, Halina Jaskóła – Miernik – prezes stowarzyszenia KGR oraz Wojciech Harapkiewicz – szef kuchni restauracji Babinicz. Po degustacji jury ostatecznie postanowiło przyznać trzy główne nagrody. Na najniższym miejscu podium uplasowała się Jadwiga Węglowskia za schab dojrzewający Wielkanocą. Drugie miejsce przypadło Piotrowi Siwulko za tartę jajeczną na kruchym cieście. Laureatką została Anna Sałapatek za półgęski z musem. Wszyscy uczestnicy zostali nagrodzeni bonami pieniężnymi.