Bartosz Peter z klasy IV, Marcin Maciejewski z klasy III w zawodzie kucharz oraz Jakub Sajdłowski z klasy III w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Nr 7 w Wałbrzychu zajęli II miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym "Kuchnia Polska na Mazowszu 2011".Organizatorem konkursu od trzech lat jest Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie przy wsparciu i pomocy merytorycznej Szefów Kuchni, Mistrzów Kelnerskich i absolwentów szkoły. Konkurs składa się z dwóch części: konkursu kulinarnego zorganizowanego pod patronatem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni według zasad regulaminowych (WACS) World Association of Chefs Societies oraz konkursu kelnerskiego pod patronatem Akademii Kelnerskiej Grzegorza Górnika. W konkursie kulinarnym Bartosz Peter i Marcin Maciejewski przygotowali zakąskę gorącą: maślanego suma z sałatką z podgrzybków i bobu na truflowej grzance z miętową pianką. Daniem głównym był duet kurczaka z marchewkowym musem i grzybowym pęczakiem w asyście sosu estragonowego. W konkursie kelnerskim Jakub Sajdłowski rozwiązał test z wiedzy zawodowej, nakrył stół w formie klasycznej do ustalonego menu oraz wykonał nakrycie stołu improstyl, z wykorzystaniem atrybutów kelnerskich.