W agroturystyce „Pod Przełęczą" gościli domowi piwowarzy. Coraz liczniejsze grono pasjonatów domowego warzenia tym razem brało udział w konkursie na orzeźwiający trunek pszeniczny- Witbier.
Amatorzy lekko cytrusowych smaków mogli zamienić się w jurorów konkursu i spróbować aż sześciu wersji tego znakomitego napoju. – Zwycięzca konkursu, piwowar o pseudonimie Olo33 na pewno zagości w naszych progach przy okazji kolejnego spotkania i zaprezentuje swoje umiejętności warząc piwo „Pod Przełęczą" – mówili organizatorzy imprezy. Piwowarzy pokazali też skrywane dotychczas talenty kulinarne, na imprezie nie zabrakło smakowitych kąsków do piwa: ciasta serowego w stylu niemieckim, swojskich wędlin, domowych chlebów i drobnych piwnych przekąsek. Ta trzecia już impreza piwowarska w naszej okolicy przyciągnęła wielu zainteresowanych rozpoczęciem domowego warzenia turystów. Wieczorna biesiada przy ognisku sprzyjała wymianie doświadczeń i sprawdzonych receptur. Dzień później piwowarzy z całej Polski ruszyli na spacer w góry. Kolejna impreza piwowarska już wiosną.