Wielkanocne Tradycje Kulinarne - foto

Wielkanocne Tradycje Kulinarne – foto

w Aktualności/Galeria

Wiesława Pawłow została laureatką Wielkanocnych Tradycji Kulinarnych w Górach sowich, które odbyły się w Centrum Kultury i Turystyki w Walimiu. Decyzją jury to jej kaczka z Wesołówki była najlepszą potrawą w tym dniu. Drugie miejsce zajęła Barbara Blacha za paschę. Trzecie zdobyła Stanisława Skowrońska za roladę z kaczki.

Impreza rozpoczęła się przedstawieniem młodzieży z Zespołu Szkół im. Polskich Noblistów. Uczniowie zaprezentowali spektakl pełen humoru i piosenek. Ich występ został nagrodzony brawami na stojąco. Po nich na scenie pojawiła się kapela Janicki z Czarnego Boru, która po raz kolejny udowodniła, że jest jedną z najlepszych grup góralskich w regionie. Licznie zebrani goście mogli m.in. zobaczyć popisowy taniec młodych górali na drewnianej desce. Kulminacyjnym punktem Wielkanocnych Tradycji Kulinarnych była degustacja przygotowanych potraw oraz werdykt jury w składzie: Renata Dyląg, Irena Kosek Lizakowska i Barbara Szeligowska. Decyzją pań wygrała Wiesława Pawłowo. Za pierwsze trzy miejsca organizatorzy przyznali bardzo atrakcyjne nagrody. Każdy z uczestników otrzymał również pamiątkowy dyplom. Poniżej zdjęcia.

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

*

Ostatnie od Aktualności

Piłeś?Nie jedź!

Policjanci Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Miejskiej Policji w Wałbrzychu zatrzymali mieszkańca Wałbrzycha,
Go to Top