Oświadczenia w sprawie incydentów pseudokibiców

w Sport

Klub Kibica oraz zarząd odcinają się od incydentów, do których doszło w trakcie półfinałów Mistrzostw Polski  U-16 pomiędzy Górnikiem Wałbrzych a Basketem Team Opalenica (62:87).

Oświadczenie Klubu Kibica Górnika Wałbrzych: "Klub Kibica Górnika Wałbrzych nie identyfikuje się z osobami odpowiedzialnymi za niecenzuralne okrzyki w stronę rodziców zawodników klubu Basket Team Opalenica i stanowczo potępia takie zachowania. Osoby odpowiedzialne za te okrzyki nie należały, nie należą i nigdy nie będą należeć do naszego grona. Z górniczym pozdrowieniem – kibice Wałbrzyskiego Górnika"

Oświadczenie zarządu klubu: "Podczas usuwania z hali pseudokibiców próbujących skompromitować imprezę, część z nich została rozpoznana i "zapamiętana". Aby zapobiec w przyszłości podobnym incydentom chuligani ci po stwierdzeniu ich obecności na imprezie organizowanej przez Stowarzyszenie, będą z niej wypraszani. Zarząd Stowarzyszenia oświadcza, że nie będzie tolerował na zawodach organizowanych przez siebie zachowań, które będą psuły opinię wałbrzyskich kibiców jak i samego klubu".