Owocowe, warzywne, mniej lub bardziej kolorowe – jury miało nie lada orzech do zgryzienia. W Ośrodku Społeczno-Kulturalnym rozstrzygnięto konkurs kulinarny „Mistrz Sałatki".Oceniane były walory smakowe, sposób udekorowania oraz oryginalność połączenia składników. Dodatkowym kryterium było stosowanie prawidłowego i zdrowego odżywania się. Ośmioosobowe jury oceniło dwadzieścia jeden konkursowych specjałów. Wałbrzyszanie popisali się niezwykłą pomysłowością. W OSK można było zobaczyć sałatki owocowe i warzywne, tradycyjne i zupełnie nowatorskie. Po długich naradach jury postanowiło przyznać I miejsce Ryszardzie Truskowskiej, która otrzymała zaproszenie do jednej z wałbrzyskich restauracji. II miejsce zajęła sałatka Małgorzata Sikorka, nagrodzona atrakcyjnym mikserem. III miejsce zajęła natomiast Izabela Jarmułowska, która stała się właścicielką malaksera. Dodatkową atrakcją kulinarnego spotkania w OSK była degustacja wszystkich konkursowych sałatek.
Rozwijają radioterapię i opiekę onkologiczną
Mija rok od kiedy Centrum Radioterapii działa w obrębie struktur Specjalistycznego Szpitala im. dra Alfreda Sokołowskiego