Jeszcze tylko do jutra można zgłaszać udział w XI Festiwalu Zupy, który odbędzie się w najbliższą niedziele w Jedlinie Zdroju. To jedna z najstarszych imprez kulinarnych w powiecie wałbrzyskim.
Dolnośląski Festiwal Zupy to całodzienna-plenerowa impreza kulinarna z elementami występów zespołów folklorystycznych i ekspozycjami wyrobów ludowych oraz rękodzielniczych. To przedsięwzięcie o dużym znaczeniu turystycznym i kulinarnym dla Jedliny-Zdroju, powiatu wałbrzyskiego oraz województwa dolnośląskiego. To także znakomita okazja do zaprezentowania swoich pasji i umiejętności kulinarnych. To konkurs dla wszystkich, którzy potrafią ugotować smaczną zupę. W najważniejszej konkursowej części Festiwalu Zupy, na zasadach nieodpłatnych, uczestniczyć może każdy, dla kogo gotowanie jest zawodem, przyjemnością, pasją. W konkursie prowadzone są dwie klasyfikacje: wystawcy instytucjonalni np. restauracje, gospodarstwa agroturystyczne, zajazdy, zarejestrowane podmioty gospodarcze zajmujące się gastronomią oraz osoby fizyczne (indywidualnie, grupowo, rodzinnie). Oceną przygotowanych przez wystawców zup zajmuje się jury, w skład którego wchodzą profesjonalni kucharze. Organizatorem imprezy jest Centrum Kultury w Jedlinie – Zdroju.